Mijn Reiki verhaal

Het begin

Soms heb je een vraag. ‘Is dit alles’? Met die vraag begon rond 1990 mijn spirituele zoektocht. In die periode las ik, naast andere spirituele boeken, ook een boek over ‘Reiki’. Dat wekte mijn interesse. Jezelf behandelen (lees ‘helen’) en daarbij niet afhankelijk zijn van iemand. Pas in 1994 werd ik echt ‘gevonden’. Na in oktober van dat jaar de 1e Graad cursus bij Sunny Nederlof te hebben gevolgd, had ik een gevoel van ’thuiskomen’ en wist ik dat ik hiermee verder wilde gaan. Ik kon niet wachten tot ik de 2e Graad cursus kon doen en heb mezelf daarna veel behandeld. In 1997 ben ik door Sunny Nederlof opgeleid tot Reiki Master en in februari 1998 door haar ingewijd tot Master in het ‘Usui Systeem van Natuurlijk genezen’ (Usui Shiki Ryoho).

Zolang ik leef, zolang ik adem, kan ik m’n handen opleggen

Deze (dagelijkse) beoefening heeft mij, in al haar eenvoud, veel gebracht. Zolang ik leef, zolang ik adem, kan ik m’n handen opleggen, bij mijzelf en bij anderen en voel ik de energie, Reiki, stromen. Het is voor mij een rustpunt en geeft mij naast heling en een gevoel van welbehagen, ook inzichten. Inzichten in mijzelf, wie ik ben, waar ik zelf sta in het leven, in relatie met mezelf en anderen. Een continue proces van werk in uitvoering, waarbij ikzelf ook weer student ben, aan het leren ben.

Lidmaatschap

Ik ben sinds 1998 erkend lid van The Reiki Alliance, een wereldwijde organisatie van en voor Reiki Masters. Ik heb vele internationale conferenties bijgewoond. Binnen de Reiki Alliance ben ik verantwoordelijk voor de verzending van cursus materialen in Europa. Samen met 2 andere leden van de Reiki Alliance maak ik deel uit van het Website / Database Team en beheren we de The Reiki Alliance website. Ook ben ik als Reiki Master (RM®) aangesloten bij  Reiki Ryoho, dé Nederlandse beroepsvereniging van Reiki Masters en Reiki Practioners.

Logo van The Reiki Alliance

Japan 2012

In 2012 nam ik deel aan een 15-daagse reis naar Japan, waar ik tal van plaatsen heb bezocht die een directe relatie hebben met ‘Reiki’ en haar ontstaansgeschiedenis. Een hoogtepunt vond ik, naast andere plaatsen die we hebben bezocht, toch wel de tocht naar de Kuramayama, de berg waar Mikao Usui een 21-daagse meditatie hield en daar, middels een ervaring van verlichting, in direct contact kwam met de energie die hij ‘Reiki’, universele levensenergie, noemde.

Kuramayama
Gedenksteen Mikao Usui

Ik geef Reiki cursussen en behandelingen volgens de door het Office of the Grandmaster vastgelegde Vorm.

Mijn spirituele afstamming

Sunny Nederlof
Arie Luijerink
Ton Driessen
Phyllis Lei Furumoto
Hawayo Takata
Chujiro Hayashi
Mikao Usui, de grondlegger van ‘Usui Shiki Ryoho’