Keuze’s

Keuze’s

Er worden veel spirituele cursussen aangeboden.

Er worden veel cursussen aangeboden als zijnde Reiki cursussen of cursussen onder de naam van het “Usui Systeem van Reiki Healing”.

Dan heb ik het nog niet eens over de verschillende geldbedragen die voor Reiki cursussen worden gevraagd.

Een Reiki master die op een authentieke manier lesgeeft in het “Usui Systeem van Reiki Healing” hanteert binnen zijn cursussen de Vorm zoals die is vastgelegd.

Eén element van de Vorm is het afgesproken tarief per graad.

Daarnaast is hij of zij nog steeds bezig met zijn persoonlijke ontwikkeling en vindt in cursussen steeds weer een deel van zichzelf terug in datgene wat cursisten hem spiegelen.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring kan ik alleen het authentieke “Usui Systeem van Reiki Healing” aanraden.

Wat er ook over andere Reiki systemen gezegd of geschreven is, het zijn uiteindelijk allemaal afgeleide vormen van het authentieke systeem.

Wil je controleren of een master lesgeeft volgens de Vorm, dan wel lid is van de “Reiki Ryoho Foundation©” of van “The Reiki Alliance”, kijk dan op de desbetreffende pagina’s. Klik hier om naar de website van de “Reiki Ryoho Foundation©” te gaan. Klik hier om naar de website van “The Reiki Alliance” te gaan.

Daarnaast zijn er masters die geen lid zijn van beide organisaties, maar die wel degelijk volgens de authentieke methode en volgens de Vorm, Reiki cursussen geven.

Om te bepalen welke master het beste bij je past een aantal praktische tips (overigens gelden sommige van deze tips niet alleen voor Reiki!)

– Wat wordt er tijdens de cursus besproken (zie ook 1e graad en 2e graad)
– Vraag een folder
– Hoeveel inwijdingen bij de respectievelijke graden
– Krijg je een kwitantie
– Krijg je een certificaat en zo ja van welke organisatie
– Wat is de spirituele afstamming van de master oftewel is zijn op haar ‘inwijdingslijn’ terug te voeren naar 1 van de Grandmasters
– Wordt er een ethiekcode gehanteerd
– Is er een klachtrecht met beroepsmogelijkheid
– Hoe is de nazorg geregeld. Kun je na de cursus nog terecht bij de Reiki Master voor vragen etc. Wat zijn hiervan de eventuele kosten?
– Is de Master aangesloten bij bijv. de Reiki Alliance of bij de Reiki Ryoho Foundation©
– Maak desnoods eerst een afspraak voor een behandeling of regel een kennismaking
– Volg in alle gevallen je gevoel!

N.B.:
Een Reiki Master is weliswaar een spiritueel leraar, maar zal zijn of haar cursisten of degene die behandeld worden niet aan zich binden!